Min samling

Corporate Citizenship

Socialt engagement er en del af vores ansvarsbevidsthed og en vigtig del af virksomhedens værdier.

Socialt engagement – eller corporate citizenship – har altid været en integreret del af vores ansvarsbevidsthed som virksomhed. Det er en tradition, der strækker sig tilbage til vores grundlægger Fritz Henkel, og den er en vigtig del af virksomhedens værdier. Sammen med vores medarbejdere, pensionerede medarbejdere, kunder og forbrugere er Henkel og Fritz Henkel Stiftung i stand til at støtte bæredygtige sociale projekter rundt om i verden. Både Henkel og Fritz Henkel Stiftung støtter aktiviteter inden for områderne sociale behov, uddannelse og videnskab, fitness og sundhed, kunst og kultur og miljø.

Vi har struktureret vores aktiviteter rundt om fire kerneelementer, som vist herunder. Yderligere oplysninger på engelsk på henkel.com.

Varemærkets i Danmark

Socialt engagement støttes i høj grad af den nordiske afdeling af Henkel, både med hensyn til tid og penge. Vi har et særligt MIT-program (Make an Impact on Tomorrow - få indflydelse på i morgen), hvor medarbejdere kan få støtte af Henkel i deres frivillige arbejde i Danmark. Henkel Norden har ligeledes strategiske samarbejder med velgørende organisationer med henblik på at støtte samfundet.ç

Når kvinder er i fare for overgreb fra en partner, kan de og deres børn være nødt til at forlade hjemmet uden varsel og uden forberedelser, hvis de skal undgå at blive ofre for vold. I Danmark tager Danner imod dem, giver dem et sikkert opholdssted, rådgivning og psykologisk hjælp.

I december 2016 organiserede Henkel i Danmark, ledet af Helene Dyrvig, en donation af nogle af Henkels produkter til Danner i København. Mange af kvinderne og børnene på tilflugtsstedet har været tvunget til at forlade deres hjem uden at have tid til at få deres personlige ejendele med sig, og slet ikke de helt basale ting som shampoo, tandpasta og shower gel.

Helene beskriver dagen: "På en grå onsdag eftermiddag kørte min kollega Vibeke og jeg til Danner i København for at aflevere nogle basisting: shampoo, balsam, body shower og tandpasta. Det er ting, som vi tager for givet. På grund af det høje sikkerhedsniveau i Dannerhuset måtte vi ikke tage billeder, men den medarbejder, der tog mod teamet fra Henkel, sagde, at det var "ligesom juleaften" at tage imod disse små, men nødvendige gaver.

33.000 kvinder og deres børn bliver hvert år ofre for vold i Danmark, og Danner arbejder på at hjælpe så mange, de kan. NGO'en arbejder desuden internationalt for at styrke indsatsen mod at bekæmpe vold mod kvinder og børn. I løbet af 37 år har Danner udviklet sig fra at være en græsrodsbevægelse til en moderne og professionel organisation og har hjulpet omkring 20.000 mishandlede kvinder og deres børn.